Vanuit de gemeente is er contact met

– Baptistengemeente Cricova in Moldavië

– Christelijk weeshuis in Telenesti

Naast het financieel mogelijk maken van evangelisatie-activiteiten wordt er ook materieel ondersteuning geboden zoals kleding, schoenen, dekens etc. De armste gezinnen ontvangen voedselpakketten (meestal in de wintertijd) en incidenteel wordt bijgedragen in dokterskosten en schoolbenodigdheden voor de kinderen.

1. Moldavie

De kerk in Cricova door eigen leden van deze kerk gebouwd

2. Moldavie

Kleding en zoals hier dekens komen terecht bij de armste gezinnen in de dorpen. Er is materiële armoede is, maar geestelijke rijkdom. Ondanks vaak schrijnende omstandigheden zijn mensen de Here God dankbaar voor wat Hij geeft.

3. Moldavie

Bij ondersteuning van evangelisatie-activiteiten moet u denken aan bijvoorbeeld kinderkampen, waarbij we kunnen ondersteunen met materialen en voedsel voor de kinderen.

Een andere evangelisatie-activiteit is het bezoek aan de vrouwengevangenis, waar ongeveer 300 vrouwen gevangen zitten. Met Pasen en Kerst wordt een maaltijd aangeboden, die door zusters uit de gemeente wordt bereid. Zo mogen de vrouwen twee keer per jaar zelf eten opscheppen en zoveel eten als ze willen. Dat is echt feest voor ze. Voor de maaltijd begint is er een dienst waar we het evangelie mogen doorgeven.

4. Moldavie

Joke Peters geeft hier het evangelie door in de gevangenis, vertaald door Olga Mocan (Olga is een vrouw uit de Baptistengemeente van Cricova).

In het weeshuis in Telenesti zijn met Amerikaanse steun twee huizen gebouwd, waar twee echtparen ieder tien kinderen onder hun hoede hebben genomen. Tevens staat op het terrein een gebouw waar ongeveer 100 kinderen uit Telenesti iedere dag een maaltijd kunnen krijgen. Er is voor de kinderen ook huiswerkbegeleiding, naailessen, een kinderkoor etc.

5. Moldavie

Wilt u meer informatie over deze projecten dan kunt u bij ons informeren:

Joke Peters tel. 0570-615765

Iwan en Nancy Booij tel. 0570-510211